ca 300 st
Ingredienser:
•300 g smör
•5 dl strösocker
•1 dl ljus sirap
•1 msk malen ingefära
•2 msk malen kanel
•1 msk malda nejlikor
•2 tsk malen kardemumma
•1 msk bikarbonat
•2 dl vatten
•15 dl vetemjöl
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet.
Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.
Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.
Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.
Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar